CHAR KOEY TEOW telur Ayam Dibasuh @ Penang

Panjang betul tajuknyer kan.. tapi itu la nama yang telah mempopularkan Char Koey Teow iaitu makanan kegemaran ramai…

nama sebenar kedai ni adalah SUNGAI DUA CHAR KOEY TEOW TELUR AYAM DIBASUH… kedai ni terletak di Sungai Dua Kepala Batas Pulau Pinang…

kedai  ni memang sentiasa penuh dengan pelanggan.. memang susah la nak tengok kedai ni kosong….

masa kedai ni beroperasi adalah pada jam 5.00 petang sampai 3.00 pagi… kedai ni cuti pada hari RABU

biasanya kalau time time senja antara jam 7.00 ke 8.00 malam tu dikatakan kurang jugak orang yang datang.. jadi boleh la korang menyelit time tu.. sebab kalau dah lepas 8.00 malam tu memang kedai ni penuh dengan pelanggan.. sampai korang kena beratur tunggu giliran nak makan…

kalau kata korang nak stay di Pulau Pinang, saya ada sediakan link yang menarik untuk korang pilih jenis hotel yang korang nak di Pulau Pinang..

Klik :

HOTEL DI PENANG

kedai ni betul-betul berada di tepi jalan utama… kalau lalu Sungai Dua  mesti jumpa punya…

menurut ayah saya.. nasi lemak dia pun sedap.. tapi saya tak cuba makan pun… sebab excited sangat tunggu Char Koey Teow…

actually dah beberapa kali saya nak pergi makan kat kedai ni.. tapi tak dapat meja kosong… kecewa… balik jer la…

bila dapat meja kosong jer… terus kena sampai dua pinggan… sedap weiiii~~~ terbaik.. sedap sehingga menjilat sudu… korang kena cuba jugak… baru tau kesedapannya…

pada Januari 2011… kedai ni berjaya membuka cawangan baru di Sungai Petani dekat Semeling Kedah…

sesiapa ada kat sana boleh cuba… WAJIB!!!

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: