Signal Hill @ Kota Kinabalu (extra 1)

Lagi sekali ke Sabah pada hujung bulan November 2011… jadi saya dapat mengkhatamkan beberapa tempat yang tak sempat pergi masa bulan Oktober… Antara tempat yang saya pergi adalah Signal Hill, tengok Rafflesia, Memorial War dan sekali lagi ke Hot Spring dan Kinabalu Park…

1st tempat yang saya pergi adalah Signal Hill…. ia terletak di Kota Kinabalu dan ia adalah sebuah tempat titik tertinggi di Bandar Kota Kinabalu dan suatu tempat terbaik untuk melihat pemandangan bandar KK…

Kalau bawa kereta tu hanya mengambil beberapa minit sahaja dari Padang Merdeka untuk sampai ke pelantar berangin Signal Hill ni…

pemandangan kat sini memang cantik sebab kita boleh lihat pemandangan bandar KK dan juga meliputi pulau-pulau kecil, Tunku Abdul Rahman Park dan lain-lain lagi…

Waktu Beroperasi :

Setiap hari : 8.00 pagi – 12 tengah malam

Yuran Masuk :

Free

kat Signal Hill ni dalam 30 minit pun dah cukup… so korang boleh pergi tempat lain pulak…. hehe

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: