Kinabalu Park @ Kundasang (Extra 2)

Signal Hill @ Kota Kinabalu (Extra 1)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kali kedua saya ke Kinabalu Park di Kundasang Sabah ni beserta dengan Pemandu Pelancong… Pemandu pelancong ni nama dia James… memang saya tabik spring kat dia sebab apa tau.. sebab Knowladge dia tentang Kota Kinabalu ni memang Superb…memang pemandu pelancong yang berilmu di dada.. haha..

Masa kali pertama saya ke Kinabalu Park ni saya tak tau pun rupa-rupanya boleh masuk jalan-jalan dalam hutan di kaki Gunung Kinabalu ni hahh~~ yer la tak ada pemandu pelancong kan… heheh

memang menarik tau… siapa yang suka bidang Herbalogy boleh follow Uncle James ni… memang bagus…. tapi saya dah tak ingat sangat dah peneranagn dia sebab terlalu banyak…

korang layan jer la yer sambungan Kinabalu Park ni.. kalau nak tau yang pervious punya cerita Kinabalu Park ni bolek la klik link yang saya highlight kat atas tu…

ini lah Uncle James yang macho tu~~ (n_n)

ini dia nama-nama hebat yang telah mencatatkan rekod masa terbaik  mendaki Gunung Kinabalu berdasarkan jantina.. Men veteran pun ada tau.. jangan main-main…korang ada???

tekun mendengar ni~~ sebab uncle James ni cerita dengan penuh semangat.. hehe

actually banyak lagi gambar dalam hutan ni… post sikit-sikit jer la.. takut nanti korang muntah pulakkan…

secara kesimpulan keseluruhannya… terlalu banyak herba dari sumber-sumber alam dan juga dari sumber haiwan yang  boleh digunakan untuk rawatan kepada manusia yang kita tak tahu.. sebab apa tak tahu??? sebab tak ada ilmu..

antara contoh penggunaan perubatan dari sumber alam ni adalah seperti masalah sakit kulit, untuk kecantikan, masalah pendarahan, kencing manis, darah tinggi dan macam-macam lagi… dasyatkan ciptaan tuhan..

kalau korang ada kat dalam hutan ni, tangan tu jangan lah menggatal pulak nak petik sana.. petik sini… nanti tak pasal-pasal kena saman pulak…petik la nanti duit korang nak bayar denda…

gambar kenangan bersama teman-teman dari Kuala Lumpur, Sabah dan Indonesia…  terbaik… (n_n)

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: