Mee Bandung Segera

Kalau Sebut Maggi, Indomee, Mamee dan lain-lain yang sama waktu dengannya, mesti orang kenal.. senang nak jumpa kat Malysia.. terutamnya di kawasan bandar.. dah bagaikan menjadi makanan utama bagi segolongan rakyat Malaysia yang bekerja… al-maklum la tak sempat nak masak katanya… (padahal tak larat dan malas.. huhuhu)..

Jangan katakan orang lain.. Ammi sendiri pun kadang-kadang maggi pun menjadi salah satu hidangan utama kalau betul-betul dah malas dan tak larat….

Sebut pasal maggi nikan… pernah tak korang dengar Mee Bandung Segera.. Konsep sama macam Maggi.. cuma ia adalah Mee Bandung….

Hari tu, Ammi pergi solat Zohor di masjid besar Shah Alam… tak sangka pulak masa pergi hari tu ada jualan kat dalam masjid tu… macam-macam ada… yang pastinya HALAL.. dan 100% buatan orang Islam…

Jalan punya jalan… terjumpa la satu gerai ni jual makanan segera… memang menarik… macam-macam ada… tapi yang betul-betul menarik perhatian Ammi adalah Mee Bandung Segera… dan yang penting mee segera tu adalah produk yang terlaris antara mee segera yang lain… apa lagi, memang terus beli la… sepeket dijual dengan harga RM1.50.. memang mahal sedikit tapi rasanya… perrggghhhhhh~~~ sedap weiiiii… memang korang wajib cuba… setakat ni Ammi jumpa di Masjid Besar Shah Alam jer…

Kalau korang nak beli…. gerai-gerai jualan dibuka setiap hari jumaat, sabtu dan ahad… jadi, kalau nak beli boleh la pergi pada hari yang Ammi bagi tau ni yer…

ni Ammi ada sediakan macam mana rupa Mee Bandung Segera ni….

 

Masa ni masih dalam packaging lagi… saiz dia besar sedikit dari packaging maggi segera yang lain…

 

 

Mee yang masih dalam keadaan keras lagi…

 

 

 

tu diaaaa…. Mee bandung yang dah siap dimasak… di campur dengann telur ayam… memang sedap…. tak rugi beli.. next time boleh cuba lagi….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , ,

2 responses to “Mee Bandung Segera”

  1. wantie says :

    murah le harga 1.50 sebungkus. kalau makan kat gerai dahbapa hengget mee bandung ni. tul tak?

    jelez la ai kat Penang ni tak jumpa lagi ar.

  2. Ammi says :

    wantie… RM1.50 tu tak termasuk kos memasak sendiri dan telur ayam sendiri.. heheh.. tapi wantie kena try jugak kalau jumpa tu terus beli.. memang sedap

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: