Colmar Tropicale @ Bukit Tinggi (Part 1)

Lepas dah pusing-pusing di Fraser’s Hill, GKM meneruskan perjalanan ke Bukit Tinggi.. GKM masih di Pahang.. cuma kali ni tak ada la bermalam di sana…

Ramai dah tahu tentang Colmar Tropicle kat Bukit Tinggi ni… cuma saya jer baru nak pergi jenguk… hehe..

Actually my 1st impression about Fraser’s Hill… ingatkan sejuk.. rupanya panas menggedik gedik disiang hari kat atas sana nun… but still i’am enjoy myself..

kat sana pemandangan macam ala-ala luar negara la jugak.. sebab tu masuk kena bayar..heheh

Dewasa : RM10.00

Kanak : RM8.00

**kalau bermalam, masuk adalah percuma**

Entrance

View from outsite

Tower look out point.. kalau nak tengok pemandangan kat dalam ni boleh la naik… kalau tak larat naik tangga, lif pun ada..  so tak ada la alasan tak boleh naikkan..

View from top

Sebelah Tower ada permainan baling gelung dalam muncung botol macam ala-ala funfair.. cuba jugak main.. bajet boleh dapat la beruang-beruang comel itu… tetapi hampa.. tak berbakat rupanya… melayang duit aku!!!

ada stage performance jugak kat sini… sempat jugak tengok persembahan diorang… tak lama lepas tu langit mula menunjukkan tanda-tanda perubahannya… anyway yes!! memang hujan.. tapi bukan sebab diorang nyanyi.. suara diorang memang sedap………………………………..laa kot!!

main korek korek hidung kuda sebelum tengok Swan kat bawah.. hehe

Swan putih tu suka angkat-angkat kaki dia… saya pun tak tau kenapa.. buang tebiat kot…

Kita rehat dulu… pastu baru gerak buat aktiviti lain… (patut la nama dia Rest N Go)… memang sesuai.. cuma ada bezanya kerusi urut antara di Colmar dengan shopping complex.. kat Colmar ni dia dah fix minumum price RM3… kalau kat complex RM1 pun dah boleh urut.. demand betul kerusi urut kat Colmar ni… al-maklum la, atas Bukit Tinggi laaaa…………………………….. sangatttt!!!

Jom-jom!!! nak pergi Japanese House pulak… tapi dalam part 2 nanti la yer… (n_n)

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: