Coklat & SteamBoat Ohsemm @ Dip N Dip & Volcano Shabu Shabu

siapa yang biasa dengar Dip N Dip??? yang pastinya, saya pertama kali dengar…. mula-mula ingatkan kedai aiskrim… rupa-rupanya kedai coklat…

asalnya teman member office berbuka puasa sunat di  Restoran Volcano Shabu Shabu di Cyberjaya…. lepas tu katanya tekak macam nak makan aiskrim.. cari disekitar cyber tak ada la pulokk… jadi diorang suggest makan di Dip N Dip.. tu yang aku ingat kedai aiskrim… rupanya kedai coklat… heheh.

di Valcano ni ada dua jenis sup sebagai medium air rebusan… iaitu Sup ayam dan Tom Yam…. kita boleh pilih salah satu yang mana kita suka.. setiap sup ni boleh kita refill sekiranya dah habis… jangan lupa, steamboat ni perlu di makan bersama perlbagai jenis sos yang disediakan ditengah-tengah restoran… korang kena pergi ambil dan pilih sendiri jenis sos yang kita nak…

vol1

habis di Valcano.. terus ke bangsar pulak.. cari coklat sedap…

dd1

dd2

actually saya tak sangka kat sini ramai gila orang sampai kena beratur tunggu giliran untuk tunggu meja kosong… dan nasib baik kitaorang sampai awal.. kalau tak lagi lama la nak menunggu…

dd4

dd3tengah sabar tunggu hidangan…

dd5Hot water.. lupa nama jenis air..

dd6Soda  buah bersama cuka apple… lepas minum ni terus perut memulas cari jamban… huhuh

dd7dalam coklat ni ada roti.. macam ala ala roti canai yang disalut dengan coklat yang sangat sedap

dd8

gambar atas ni pulak buahan buahan makan dengan roti waffle… masa makanan ni sampai, Waiter yang membawa hidangan ni akan menuangkan coklat kat atas makanan ni depan kitaorang… good presentation…

dah selesai makan kann… so ready untuk bayar…. kitaorang kena bayar dalam RM100++ utuk 4 jenis air dan 2 jenis makanan…. hehehe… nasib baik ada 4 orang… boleh la tong tong duit bayar.. kalau tak jawabnya kena cuci mangkuk lerr jawabnya…

walapun Rm100 lebih.. makanan dia sangat sedap sebab orang yang datang pun kena beratur tunggu meja kosong baru boleh masuk… dan yang pastinya cukup laa setahun sekali jer datang sini…

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: