Port Ikan Bakar Menarik @ Melaka

Weekend lepas Ammi pergi ke Melaka dengan kawan-kawan meronggeng Ammi seperti biasa… Selalu pergi Melaka just lepak-lepak jer.. Tapi kali ni Ammi pergi makan ikan bakar… Sebelum ni Ammi hanya tahu tempat ikan bakar famous dekat Umbai Melaka jer.. Rupanya ada lagi tempat menarik… Nama tempat tu adalah Medan Ikan Bakar Serkam..

image

image

image

Kawasan tempat ni nak kata besar tak juga.. Nak kata kecil pun tak juga.. Tapi banyak kedai-kedai pilihan yang boleh dipilih.. Dan rambang juga biji mata melihat pelbagai pilihan yang ada..

image

image

Kawasan medan ni ada dua bahagian dan dipisahkan oleh sungai ni… Don’t worry, ada jambatan boleh menyeberangi sungai ni… Dan jambatan tu batu.. Bukan kayu yang nak roboh yer.. Harap maklum…

image

image

image

image

image

Tu dia… Pilihan menu ada malam itu… Pilihan menu ni dipilih oleh ayah kepada salah seorang kawan Ammi… Sebab apa ayah dia yang pilih?? Sebab ayah dia yang bayar… Senang cerita dinner malam tu di taja oleh ayah kawan Ammi tu.. Rezeki jangan ditolak.. Hehehe..

Disebabkan ayah dia yang bayar.. Makanya, harga pun Ammi tak tau jugak… Apa yang boleh Ammi komen disini, adalah memberi cadangan tempat ikan bakar yang best selain Umbai…

Balik bilik terus berkubang macam lembu kekenyangan. Hahah..

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: