Toy Museum @ Melaka

Muzium Toy pertama di Melaka.. Ni ada lagi salah satu tempat yang menarik di Melaka.. Tak tau la sejak bila muzium ni beroperasi.. Kalau nak tau details mengenai sejarah muzium ni korang Google la sendiri ek..

Entry kali ni Ammi nak kongsi apa yang ada dalam muzium ni melalui gambar-gambar yang telah diambil..

Pada pendapat Ammi, untuk bayaran masuk nak kata murah pun tak.. Nak kata mahal pun tak.. Yang sedang sedang saja… Hehe

image

bayaran masuk

Memandangkan terlalu teruja nak nak tau apa ada kat dalam ni.. Ammi masuk bayar juga laa..

image

image

Halaman hadapan muzium.. owner tu

Banyak juga toy yang menarik dan ada juga yang seram jer tengok..

Beberapa gambar yang sempat Ammi ambil untuk di kongsi dalan post kali ni..

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Mungkin dalam gambar-gambar ni tak berapa jelas.. Kalau nak lebih jelas dapatkan yang premium punya.. Pergi sendiri bayar RM6.00 saja… Boleh tengok depan mata..

Bagi Ammi muzium ni menarik.. cuma kawasan dalamnya terlalu padat dan mungkin barangan dalam muzium boleh rosak kalau ada kanak-kanak super hyper..

Tags: , , ,

One response to “Toy Museum @ Melaka”

  1. latifah suleiman says :

    thanks for rhe info.

    last pi jalan2 melaka masa zaman kecik2.

    skrg teringin nk bawak anak2 pulak..

    nak terjah takut sesat barat..

    jadi kena study lah dulu kan..n jumpa entry best ni, Alhamdulillah.

    Salam ukhwah,
    che’Pah
    http://www.latifahsuleiman.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: