Welcome to Jakarta

1st time ke Jakarta…. Ramai kawan-kawan cakap Jakarta terkenal dengan “Macet” a.k.a traffic jam..  dan tak ada apa yang menarik disana… So dengar orang cerita jer tak best, apa kata pergi tengok sehari.. Baru puas hati…

image

image

image

Pemandangan from the top.. Padat juga dengan perumahan dan pembangunan… Tapi padat lagi di Manila.

image

Naik bus yang disediakan Air Asia ke terminal 3 lapangan terbang Soekarno Hatta Airport..

image

Pemandangan dari luar terminal 3..

image

image

Nak ke bandar jakarta, Ammi memilih perkhidmtan bus untuk kesana sebab harganya yang lebih murah.. Hanya Rp30 000 sahaja..

Yang menarik dengan sistem bus disini… Mereka menyediakan sistem wifi didalam bus.. Amazing!!! So kalau international visitor yang tak ada line internet boleh whatsapp ahli keluarga setelah sampai di sini.. Hebat!!!

Perjalanan memakan masa lebih kurang 2 jam.. Bergantung pada keadaan traffic.. Setakat ni Alhamdulillah tak berapa macet…

Sampai di bandar tempat pertama yang Ammi pergi adalah Masjid Istiqlal… Nak tau macam mana masjid tu.. Tunggu next entry yer.. 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: