Bebek Sedap @ Jakarta Part 4

Di Jakarta ammi lebih banyak jalan-jalan cari makan kalau nak di bandingkan dengan hal yang lain..

Salah satu tempat yang wajib koang cuba apabila berada di Jakarta adalah BEBEK KALEYO…

Sebut jer Bebek Kaleyo ni di Jakarta.. Pasti semua orang tau.. Restoran ni sangat popular… Sebab hidangan bebeknya yang lembut, rangup, tak bau hamis serta dimakan dengan sambal cili hijau yang sangat sedap dan pedas..

image

image

image

image

image

image

image

image

Tu.. View dari luar dan dalam restoran… Kalau ada di jakarta.. Jangan lupa singgah di sini.. Harga jauh lebih murah.. Memang berbaloi.. Kenyang dan sedap…  anyway yang ammi makan tu Bebek Kaleyo goreng…

Malam di hotel ammi ada cuba bebek pinggang tapi bukan di restoran yang sama…  just tapau/bungkus dan makan di hotel..

image

image

image

Dinner pula Ammi makan BEBEK KUALI BUDIYONO.. Yang ni bebek panggang… Rasanya pun sungguh enak… Dan JUS DURIAN..memang best duriannya.. Seperti banyak sangat isi durian dalam air ni…  syurga makanan.. Alhamdulillah bersih dan enak.. 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: