Island Hopping(Beras Basah Island) @ Langkawi Part 7(1)

Island Hopping adalah salah satu aktiviti yang korang kena buat walau apa cara sekali pun.. wahhh gituu~~.. hehe… sebab sangat menarik tertarik…

aktiviti ni kena naik bot… korang boleh naik bot secara berkongsi-kongsi dengan orang ramai.. ataupun.. nak rasa privacy.. sewa  la bot sendiri.. Ammi menggunakan perkhidmatan bot persendirian… ini sedikit info pasal bot dan aktiviti..

Perkhidmatan Bot :

RST Holiday Sdn Bhd

(ada diceritakan dalam Langkawi Part 1)

Harga :

Bot Persendirian = RM280

Bot sharing = RM20 ++ (per-head)

Aktiviti :

1. Beras Basah island

2. Dayang Bunting Island

3. Eagle Feeding

so Entri kali ni Ammi nak cerita pasal Beras Basah Island dulu k…

Perjalanan ke pulau mengambil masa lebih kurang 1 jam… bot sangat laju.. dan Ammi sangat takoootttt~~ huhu..

di Beras basah Island ni korang akan dilepaskan selama 1 jam… kalau nak mandi pon boleh… tapai kalau nak madi tu Ammi cadangkan pakai la jeket keselamtana.. sebab laut kat sana agak dalam…

perjalanan baru nak bermula… masa ni excited.. sebab bot tu bawak slow je.. tetiba makin lama makin laju daa… kejang kaki tangan Ammi…

antara pemandangan yang dapat dilihat sepanjang perjalanan ke pulau…

sampai je Ammi kat Pulau ni.. terkedu jap tengok pemandangan kat sini.. laut biru dan sangat cantikk… masa lalu di jeti nak menyeberang ke pulau.. ikan2 laut timbul seolah olah menyambut kedatangan pengunjung… sangat hebat ciptaan-Nya…

Gambar ketam ni di ambil pada jarak dekat… kelakat tengok dia.. macam malu-malu & teragak-agak  je nak keluar dari lubang tu..

Kat sini monyet sangat banyak.. so korang tak di galakkan memberi makan pada monyet-monyet kat sini sebab nanti diorang ni akan kelihatan agak ganas.. jadi.. kesimpulannya… jangan bagi makan ok… barang2 jaga ye sebab makhluk2 ni suka ambil macam harta sendiri… heheh

sebelum balik.. sempat Ammi ambil gambar pemandangan yang sangat cantik.. feeling feeling macam kat luar negara gitu.. haha

so habis sudah pasal Beras Basah Island.. so next cerita pasal Pulau Dayang Bunting pulak k.. tunggu..

Tags: , , , , , , ,

2 responses to “Island Hopping(Beras Basah Island) @ Langkawi Part 7(1)”

  1. Bear says :

    Lagii lagii nak lagiiii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: